spacer
spacer
spacer
spacer
       
 

Na sastanku održanom danas  u Privrednoj komori Beograda predstavnici Međunarodnog kongresa industrijalaca i preduzetnika zajedno sa vodećim regionalnim privrednicima  ocijenili su da bi se saradnja te asocijacije sa privrednicima regiona mogla značajno unaprijediti u brojnim oblastima.

Međunarodni kongres industrijalaca i preduzetnika čini 28 zemalja članica bivšeg ruskog saveza, Azije, Jugoistočne Evrope i od skoro Japana.

 IMG 2392

 Predstavnici Međunarodnog kongresa industrijalaca i preduzetnika ocijenili su da bi zemlje zapadnog Balkana i te asocijacije mogli sarađivati u brojnim oblastima. Neke od njih su energetska efikasnost, reciklaža guma, korišćenje obnovljivih izvora energije,  širenje primjene javno-privatnog partnerstva u tim oblastima kao i saradnja u poljoprivredi i turizmu. Na sastanku je istaknut i značaj bankarskog i finansijskog povezivanja balkanskog regiona.

Sastanku  čije je domaćin bio predsjednik privredne komore Beograda dr Milan Janković prisustvovali su Oleg Berezovoy - potpredsjednik Međunarodnog kongresa indrustrijalaca i preduzetnika (ICIE) iz Moskve, Janez Podobnik - zamjenik direktora Međunarodnog centra za promociju preduzetništva ICPE iz Slovenije, dr Duško Knežević predsjednik Atlas Grupe, Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar Autonomne Pokrajine Vojvodine.

IMG 2406

„Danas ekonomske integracije nisu imperativ samo za zemlje zapadnog Balkana nego i za sve zemlje koje ulaze u kongres i koje nas objedinjavaju u biznisu u Evropi ili Aziji. Danas svi traže izlaz iz krize“, ocijenio je Oleg Berezovoy, potpredsjednik Međunarodnog kongresa indrustrijalaca i preduzetnika (ICIE).

Na sastanku održanom u Privrednoj komori Beograda Berezovoy je vodećim regionalnim privrednicima predstavio sistem funkcionisanja te asocijacije kao i mogućnosti saradnje. U dobrom povezivanju privrednika sa tom asocijaciojom razvojnu šansu vidi i predsjednik Atlas Grupe dr Duško Knežević.

PrivrednaKomoraBg 16Avust2013_1

„Atlas Grupa ima posebno interes za produblivanje saradnje sa ovom asocijaciom jer imamo banku u Moskvi, a veliki broj kompanija sa prostora bivše Jugoslavije prisutan je na ruskom tržištu“, kazao je predsjednik Atlas Grupe dr Duško Knežević.

I u Privrednoj komori Beograda smatraju da saradnja sa  Međunarodnim kongresom indrustrijalaca i preduzetnika predstavlja razvojnu šansu.

„To je podrška projektima i finansiranju i investicijama u republici Srbiji i u regionu kroz republiku Srbiju“, smatra predsjednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Međunarodni kongres industrijalaca i preduzetnika (ICIE) je asocijacija koja je osnovana prije 22 godine nakon raspada Sovjetskog Saveza. U svom članstvu broji 28 zemalja članica bivšeg ruskog saveza, Azije, Jugoistočne Evrope i od skoro Japana.

Sastanku u Privrednoj komori Beograda prisustvovali su još i Zlatko Saje, Društvo ICIE Slovenija; Budimir Raičkovič, potpredsjednik za međunarodnu saradnju Unije poslodavaca Crne Gore; Dragan Gligorijević, predsjednik SACEN; Miloš Vučinić, direktor Beloruske trgovinsko-industrijske komore; Slobodan Terzić, Vojvođanska banka; Venera Eror Tešić, Banca Intesa; dr Dragan Trivan i Predrag Ćurčić, potpredsjednici Privredne komore Beograd;  predstavnici Udruženja i Centara Privredne komore Beograd i drugi gosti.

footer
Mapa sajta | Webmaster