spacer
spacer
spacer
spacer
       
 

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdulah Bin Zajed al Nahijan otvorili su u Podgorici nove kancelarije Ambasade UAE, u Atlas kapital centru. To je prvo zvanično useljenje u Atlas Kapital centar, koji predstavlja zajedničku investiciju Atlas grupe i partnera iz Emirata.

Na devetom spratu kule Atlas Kapital centra u Podgorici smještena je ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je, u pratnji svog crnogorskog kolege, Igora Lukšića, svečano otvorio Šeik Abdulah Bin Zajed AL Nahijan, ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Ambasada Emirata prvi je objekat koji je useljen i koji je njihov ministar inostranih poslova na opšte zadovoljstvo posijetio, vrlo smo ponosni na to i nadamo se da će buduće investicije koje ćemo imati zajedno sa investitorima iz Emirata biti jak podsticaj za crnogorsku ekonomiju u narednom periodu", rekao je predsjednik Atlas grupe dr Duško Knežević.

Upravo je Atlas grupa dovela arapske investitore prije 6 godina u Crnu Goru, podsjeća Knežević, i to Abu Dhabi Capital Group, a rezultat je Atlas kapital centar, kojeg mnogi nazivaju kapijom grada.

„Današnja posjeta šeika Al Nahijana Crnoj Gori je jako važna za podršku emiratskih investicija u Crnoj Gori i mislim da je investicija koju smo imali sa Kapital Investmentom iz Abu Dabija posebno za Atlas grupu jako važna zbog međunarodnih investitora i zbog naše pozicije i u zemlji i van zemlje i da je projekat koji je koštao oko 140 miliona sada završen", ističe Knežević.

„Mislim da kada se udruže dvije nacije i dođe visoka delegacija u Crnu Goru da bi vidjeli projekat i otvorili ambasadu, ako ništa drugo, sve će nas spojiti. To će osnažiti našu vezu koja je već jaka, ali je ovim ona podignuta na veći nivo saradnje", potvrdio je Galal Kulaib, iz Abu Dhabi Capital Group.

Bin Zajed je, nakon otvaranja ambasade, sa Kneževićem i gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom obišao Atlas kapital centar, i čestitao Atlas grupi i Abu Dhabi Capital Group, na dobro obavljenom poslu. Kompanije su najavile nastavak saradnje.

 

footer
Mapa sajta | Webmaster